Home » Na de bevalling » Nacontrole

Nacontrole

We zien je graag 6 weken na de bevalling nog een keer terug op het spreekuur. Je baby is inmiddels een paar weken oud en je hebt een emotionele en drukke tijd achter de rug. Als het goed is begin je nu weer een beetje je draai te vinden als kersverse moeder. Je voelt je weer wat fitter en je krijgt je eigen vormen weer terug. We vinden het belangrijk om dan samen met jou te praten over hoe je je bevalling beleefd hebt, we horen graag hoe het nu met jou en je baby gaat en we doen een aantal controles. We meten standaard je bloeddruk en meten indien nodig je ijzergehalte. Ook bekijken we hoe je hechtingen genezen zijn, en of je baarmoeder weer op z’n oude plek zit.

Als er naar aanleiding van het verloop van je zwangerschap, bevalling en kraambed nog adviezen zijn voor een eventueel volgende zwangerschap, dan bespreken we deze met je. We geven je advies en tips over het moederschap om goed te zorgen voor jezelf en je baby. Uiteraard beantwoorden we ook je vragen.

Omdat je na je bevalling al vrij snel weer vruchtbaar kan zijn, bespreken we bij het afsluiten van het kraambed kort de anticonceptie met je. Mocht je er voor kiezen om een spiraal te laten plaatsen, dan kan je daarvoor bij ons terecht. Mocht je meer informatie willen over het plaatsen van een spiraal, klik dan hier.

Voor een nacontrole afspraak raden wij aan ongeveer 2 weken na je bevalling te bellen om een afspraak te maken. Deze afspraak kun je maken via het telefoonnummer 0644 – 066 340. Je baby hoeft niet mee te komen naar deze afspraak, maar wij vinden het wel leuk om je kleintje nog een keer te bewonderen.

Contact opnemen

Aanmelden

Je kunt je al bij ons aanmelden vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent.

Aanmelden

Contact

Indien je nog zit met vragen kan je altijd contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Lees verder over