Home » Praktische cursussen voor tijdens je zwangerschap

Praktische cursussen voor tijdens je zwangerschap

Er zijn verschillende manieren om je voor te bereiden op de bevalling of om te ontspannen en te bewegen tijdens de zwangerschap. Hieronder hebben we verschillende links geplaatst waar je eens een kijkje kan nemen. De onderstaande informatie is overgenomen van de betreffende aanbieders van deze cursussen. Hou er rekening mee dat deze aanbieders de informatie kunnen bijwerken of actualiseren en hierdoor mogelijk niet meer overeenkomt met de inhoud van onze blog. Prinscapelle kan niet verantwoordelijk gehouden worden over de inhoud van deze blog. Voor meer informatie dien je contact op te nemen met de betreffende aanbieder.

Gewoon Yoga

Zwangerschapsyoga houdt je fit gedurende je zwangerschap en bereidt je voor op de bevalling. Omdat een zwangerschap en een bevalling veel van je lichaam en geest vragen, kan je wel wat extra ondersteuning gebruiken. Met zwangerschapsyoga heb je een uur in de week echt tijd voor jezelf en je kindje in je buik. Je maakt bewust verbinding en kan op die manier ook heel bewust genieten van de zwangerschap. Vaak door alle drukte vergeten we dit contact helemaal te maken terwijl het zo ontzettend bijzonder en speciaal is!

Link

Yoga Surya

Het voordeel van de Zwangerschapsyoga groepslessen van Yoga Surya is dat er uitgebreid en met regelmaat wordt geoefend met alle (adem)technieken. Er is tijd voor herhaling zodat je er vertrouwen in krijgt dat je goed bent voorbereid. Je krijgt iedere week een yogales waarmee je het lichaam ontspant en je denken rustig maakt. Je kunt ook kiezen voor privélessen (met of zonder partner). Het aantal lessen wordt gezamenlijk bepaald.

Link

ZwangerFit

ZwangerFit bestaat uit training en coaching. De training bestaat uit actieve lessen met oefeningen om je conditie en kracht te trainen en heerlijk te ontspannen. Daarnaast wordt in het coachingsgedeelte veel informatie gegeven over diverse onderwerpen. De trainers van ZwangerFit zijn de best opgeleide zwangerschapsbegeleiders in Nederland en allround opgeleid.

Link

Online Geboorte Academie

Misschien ben je voor de eerste keer zwanger en is alles nieuw voor je. Of je bent al eerder bevallen en toch weet je nooit precies wat je te wachten staat. Hoe dan ook wil je je voorbereiden op de bevalling. De cursus van Online Geboorte Academie bestaat uit 7 modules. Per module zijn er verschillende videolessen en op het eind een aantal fijne bonussen. Je krijgt direct toegang tot alle modules tot 8 weken na je uitgerekende datum. Je kan de video’s bekijken waar en wanneer je maar wilt en zo vaak als je wilt. Daarnaast kan je voor een online vragensessie beeldbellen.

Link

Eendaagse Geboorte Academie

De naam Eendaagse Geboorte Academie zegt het al, een eendaagse bevalcursus. In ongeveer 4,5 uur neemt Eendaagse Geboorte Academie jullie mee langs alle fasen van de bevalling, het kraambed met zowel borst- als flesvoeding en de eerst periode voor jullie als ouders. De cursus wordt fijn onderbroken met een zwangerproof lunch en daarnaast krijg je na afloop van de eendaagse cursus ook nog gratis toegang tot een online zwangerschapscursus genaamd Online Geboorte Academie. Hier kun je alle informatie terugzien tot 8 weken na je uitgerekende datum.

Link

Voorlichtingsactiviteiten IJsselland Ziekenhuis

De voorlichtingsavonden in het IJsselland Ziekenhuis zijn bedoeld voor aanstaande moeders die tussen de 25 en 30 weken zwanger zijn. De avonden zijn een initiatief van de samenwerkende verloskundigenpraktijken in de regio, de maatschap gynaecologie van het IJsselland Ziekenhuis, kraamzorg Rotterdam en het centrum voor jeugd en gezin.

Link

Aanmelden

Je kunt je al bij ons aanmelden vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent.

Aanmelden

Contact

Indien je nog zit met vragen kan je altijd contact met ons opnemen.

Contact opnemen