Home » Zwangerschap » Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders

Moeders voor moeders zamelt urine in van zwangeren vrouwen om vervolgens het HCG-hormoon dat hierin zit te gebruiken om vrouwen die verminderd vruchtbaar zijn te kunnen helpen. Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon.

Meedoen is heel eenvoudig. Van Moeders voor Moeders ontvang je alles wat je nodig hebt om je urine op te vangen en te bewaren. Het opvangen van je urine doe je met behulp van een opvangkannetje en vervolgens giet je het over in een blauwe fles. Per week bepaal je zelf op welke dag je urine opvangt. Voor elke opvangdag gebruik je een nieuwe fles. Dat voorkomt nare luchtjes. Uiteraard worden de flessen voordat je ze ontvangt grondig gereinigd. Het opvangkannetje kun je na gebruik omspoelen met water. Maak het kannetje nooit schoon met een schoonmaakmiddel. Schoonmaakmiddelen breken het hormoon namelijk af.

Wat gebeurt er met mijn urine?

De urine die Moeders voor Moeders inzamelt wordt verwerkt tot een geneesmiddel. Dit verloopt via een ingewikkelde en kostbare procedure. Het geneesmiddel helpt paren met vruchtbaarheidsproblemen. Zonder de hulp van zwangere vrouwen kan dit geneesmiddel niet gemaakt worden. Voor meer vragen over de werkwijze van Moeders voor Moeders bekijk je hun veelgestelde vragen.

Afspraak maken

Als je je hebt aangemeld zal één van de informatrices van Moeders voor Moeders binnen enkele dagen contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Vervolgens komt ze bij je langs en zal ze precies vertellen hoe meedoen in zijn werk gaat en beantwoordt ze al jouw vragen. Ook test ze jouw urine op de aanwezigheid van het hCG-hormoon en neemt ze de deelnamevoorwaarden met je door. Het is belangrijk dat je aan deze voorwaarden voldoet.

Aanmelden kan op het nummer 0800-0228070. Meer informatie vindt je op www.moedersvoormoeders.nl.

Contact opnemen

Aanmelden

Je kunt je al bij ons aanmelden vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent.

Aanmelden

Contact

Indien je nog zit met vragen kan je altijd contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Lees verder over