Home » Na de bevalling

Na de bevalling

Waneer jullie baby is geboren, dient er binnen 3 dagen aangifte gedaan te worden bij het stadhuis of gemeentehuis van de gemeente waarin de baby geboren is. Ook na de bevalling zijn wij verantwoordelijk voor de gezondheid en welzijn van jou en je kindje. De eerste negen dagen na de bevalling zullen we jou en je baby geregeld komen bezoeken.Na de bevalling is het belangrijk dat je weer aan anticonceptie gaat denken. Mocht je er voor kiezen om een spiraal te laten plaatsen, dan kan je daarvoor bij ons terecht.

Lees verder over

Aangifte

Waneer jullie baby is geboren, dient er binnen 3 dagen aangifte gedaan te worden bij het stadhuis of gemeentehuis van de gemeente waarin de baby geboren is.
Lees verder

Kraamzorg

In het begin van de zwangerschap is het verstandig alvast kraamzorg te regelen. Na de bevalling blijft de kraamverzorgster een aantal dagen voor jullie zorgen.
Lees verder

Nacontrole

We vinden het belangrijk om samen met jou te praten over hoe je je bevalling beleefd hebt, we horen graag hoe het nu met jou en je baby gaat en we doen een aantal controles.
Lees verder

Kraamvisite

Ook na de bevalling zijn wij verantwoordelijk voor de gezondheid en welzijn van jou en je kindje. De eerste negen dagen na de bevalling zullen we jou en je baby geregeld komen bezoeken.
Lees verder

Borst- en flesvoeding

Tijdens de zwangerschap zullen wij je vragen welke voeding je aan de baby gaat geven. Indien je twijfelt kun je altijd met vragen bij ons terecht om zo tot een juiste keuze te komen.
Lees verder

Anticonceptie

Na de bevalling is het belangrijk dat je weer aan anticonceptie gaat denken. Mocht je er voor kiezen om een spiraal te laten plaatsen, dan kan je daarvoor bij ons terecht.
Lees verder